Helt utan skådespelarerfarenhet fick 22-åriga Nermina Lukac huvudrollen som Raša. Till vardags arbetar Nermina som fritidsledare i skånska Kvidinge.
   – Min familj kom till Sverige 1992 så det där med att kämpa för ett jobb, för att lära sig svenska och för att klara sig i livet har jag ju sett under mina ungdomsår. På det viset känner jag igen mig i filmen, säger Nermina Lukac.

Gabriela Pichler kallar henne för naturbegåvning och konstaterar att ”kameran älskade henne”. Publiken under filmfestivalen i Venedig var av samma åsikt. Nermina har hyllats och fått lovord för sin ”explosiva rolltolkning som doftar neorealism”.
   – ”Det här ska komma med, men gör det på ditt eget sätt”, sade Gabriela under inspelningen så vi fick improvisera mycket. Det jag tror att människor gillar med filmen är att den skildrar det samhälle som finns i dag samtidigt som det är en del av samhället som inte så ofta visas på film.

Hon säger att hon ”hemskt gärna” skulle arbeta mer med film även om hon verkligen trivs med sitt arbete som fritidsledare:
   – Det är en unik arbetsplats, eftersom man har möjlighet att hjälpa till att göra ungdomarnas idéer till verklighet. Jag gillar det och nu har jag ett vikariat fram till jul. Ungdomarna på fritidsgården har kollat trailern och vill gärna diskutera filmen. Det verkar som om de kan relatera till den och jag tror att det är därför de gillar den. Filmen speglar hur det är för många ungdomar i dag.