Nyheter

Nya regler gör det lättare att mista a-kassan

2012-09-27
Regeringen vill införa fler och tydligare regler i a-kassan. Helt nytt är att arbetslösa som uteblir från möten eller struntar i att skriva rapporter kan mista a-kassan.
Läs mer

Manifestation mot delade turer i Örebro

2012-09-27
Missnöjet mot delade turer växer bland kommunalarna i Örebro. I helgen, den 28 september, anordnas manifestationen ”Hellre en delad tårta än en delad tur” på Våghustorget. En av de som deltar är Pernilla Göransson Lindqvist, undersköterska och huvudskyddsombud från Kommunals sektion Örebro.
Läs mer

Skolstrejken avblåst

2012-09-27
Det blir ingen skolstrejk. På onsdagen gick de fackliga företrädarna för lärarna med på ett fyraårigt avtal som innebär löneökningar på 4,2 procent nästa år. Det är mer än exempelvis kommunalarna får, trots det finns kritik mot att lönepåslaget var för lågt.
Läs mer

Klart med ny vision för Kommunal

2012-09-26
Kommunals nya vision är ”Viktiga jobb värda att älska — dygnets alla timmar”. Det beslöts vid ett extra förbundsmöte i Stockholm på onsdagen.
Läs mer

Hallå där

Hallå där:
Ulla Simonsson

2012-09-27
Hallå där, Ulla Simonsson, undersköterska som är med i kommittén som anordnar läkarsekreterar- och undersköterskedagarna i Karlstad den 27-28 september.
Läs mer

På jobbet

Pengar och kall luft får dem att återvända

2012-09-27
De har två hem numera, ett i Thailand och ett i Moskosel. Bärplockarna som KA träffar vill komma till Sverige så länge de orkar och kan. Att komma hit innebär två månader av ständigt arbete. Men det är värt det eftersom de fått ett bättre liv hemma i Thailand. Dessutom gillar de den kalla luften.
Läs mer

Blogg från bokmässan

Delaktighet viktig för att ungdomar ska få skaparlust

2012-09-27

Läs mer

Filmrecension

Looper

2012-09-27
Amerikansk action i regi av Rian Johnson med bland andra Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis och Emily Blunt.
Läs mer