I framtiden blir det omöjligt att mörda folk. Det går nämligen inte att göra sig av med liken eftersom varje människa går att spåra. Maffian får då en snilleblixt. De skickar tillbaka det tilltänkta mordoffret bakåt i tiden till en bestämd plats och tidpunkt där en avrättare står redo med hagelgeväret. Om en sådan yrkesmördare, Joe, handlar Looper om.

Joe (Joseph Gordon-Levitt) lever ett behagligt liv för pengarna som maffian betalar honom men drömmer ändå om att flytta till Frankrike. Hans planer får dock ett abrupt slut en dag när mannen på andra sidan hagelgevärets mynning visar sig vara … just det, hans framtida jag. Han ska alltså skjuta sig själv. Den framtida Joe (som spelas av Bruce Willis) lyckas fly och då blir maffian sur. Den nutida Joe sätter efter sitt framtida jag samtidigt som maffian jagar dem båda.

Det är en originell berättelse och bitvis väldigt spännande. Tyvärr är det inte skådespeleri i världsklass direkt. Bruce Willis är Bruce Willis och Joseph Gordon-Levitt kämpar mest med att försöka se så hård ut som möjligt och nästan väser fram sina repliker.
   Det är dessutom ganska svårt att hänga med i alla klipp mellan nutid och framtid men som snygg pang-pang-action funkar den okej.