SVAR: Jag förstår din rädsla och förstår även att du säkert redan provat flera lösningar som inte fungerat.
   Men tänk dig maten som bensin till en bil. En bensinbil behöver normalt 95-oktanig bensin. Dieselbilar behöver diesel och etanolbilar går bäst på etanol. Samma sak gäller för oss människor. En del behöver mer och andra mindre av vissa näringsämnen.
   Ät så ren mat som möjligt och undvik gluten, det vill säga mjöllivsmedel, under en period. Det viktiga är att du börjar äta och då mat som inte ger symptom du får ont av. Sedan gäller det att du arbetar vidare med din inställning till kroppen. Den ska ju hålla hela livet! Hur vill du serva den för att den ska fungera så länge som möjligt? Även livet i övrigt påverkar hur kroppen mår.
Här kommer tips på matsedel för en dag.
Frukost: Smoothie på en och en halv deciliter grekisk yoghurt, en banan, ett ägg och en deciliter hallon. Du kan också köpa rent proteinpulver att hälla i för att få ytterligare viktuppgång.
Mellis: Ungefär en näve mandlar och en frukt.
Lunch: Ris, potatis eller quinoa med exempelvis kyckling eller fisk och sås på havre- eller sojagrädde.
Mellis: Keso med hackad frukt i.
Middag: Som lunchen eller wokade rätter.
Kvällste: En matsked riven ingefära, en tesked gurkmeja, en matsked olivolja, en tesked ekologisk linfröolja. Rör ihop och häll hett vatten över. Ger ro och stimulans för magen.
Varmt lycka till!
/Bea Ahlperby