SVAR: Det ser ut som om din kropp gått ner på sparlåga och alltså förbränner mindre än den ska göra utifrån dina aktiviteter. Du kan också ha varit extra känslig för nikotinet, som ökar förbränningen lite grann. Det innebär att hela hormonbalansen ska ställas om när du slutar röka, något som kan ta några månader då vikten står still. Kroppen ska ju nu hitta sin balans utan nikotin.
  Fortsätt röra på dig, men variera dig lite mer. Gå raskare och kortare vissa dagar och längre och långsammare andra dagar. Du bör nog också äta mer fett till måltiderna. Ta extra olja på grönsaker och gärna även på din övriga mat. Du kan också ta en extra klick majonnäs, aioli eller guacamole till maten.
  Fördela sedan så att du äter mer kolhydrater på morgonen tillsammans med proteiner och mer proteiner och fetter på kvällen. Bristningar brukar bero på en hormonell förändring och är svåra att påverka, speciellt vid viktförändringar. Många kan exempelvis få bristningar vid graviditeter. Ge detta tre månader till och se till att behålla ditt goda tillstånd! Du kan sätta upp som mål att du under de närmaste månaderna ska möta varje dag med glädje, energi och lugn. Hur vi förhåller oss till vår träning och viktnedgång påverkar nämligen stresshormonerna och kroppen går inte ner i vikt under stress. Jag rekommenerar även 10 minuters avslappning varje dag. /Bea Ahlperby