Utbildningen lägger vikt vid att stödja psykiskt sjuka och drogmissbrukare att återvända till ett normalt liv. Sara Bolin från Höör tillhör den första kullen som gick ut utbildningen i våras. Hon berättar att hon tyckte den ”var toppen”.
  – De hade verkligen tänkt på upplägget. Det var en bra bred blandning av allt inom psykiatri.

 Sara Bolin, undersköterska.Sara Bolin.

Det var bara två böcker man behövde köpa, sedan fanns det mesta på internet och lösblad.
   – Jag jobbade parallellt med utbildningen. Det var roligt att sitta i skolbänken en gång i månaden och få uppleva gemenskapen.
  Särskilt intressant tyckte hon det var att få höra en gästföreläsning med en psykossjuk person, som berättade med egna ord om hur det är att höra röster.

Men den största skillnaden för Sara Bolin så här efteråt är ändå självförtroendet. Hon upplever att cheferna tror mer på henne och har tagit steget från att arbeta på en avdelning för äldre med psykiatriska dia-gnoser till att arbeta med yngre missbrukare och psykiskt sjuka. Där ”peppar” hon varsamt de sjuka till återhämtning.
  – Självklart hoppas jag att det påverkar lönesamtalen i höst.

Specialutbildad uska inom psykiatri

YH-utbildning på 200 poäng, studietakt: 50 procent.
Tar totalt två år. En närträff i månaden. Övrig undervisning sker från nätplattformen ”Näralära”. Ges i Lund och Sollentuna i Stockholm. Gästföreläsare och LIA-lärande (praktik) ingår.
Sista ansökningsdatum: 15 november.
Kursstart: Februari 2013.