Allt verkar bra mellan Laurence och hans flickvän Fred. Så på Laurence 30-årsdag tänker Fred överraska sin kille med en resa till New York. Men det är då något brister inom Laurence, något som legat och gnagt i hans hjärta hela livet. Nej, han vill inte till New York. Han måste få det sagt nu, det som hans hjärta är fullt av. Och det är något som kommer slå allt över ända. Laurence vill inte vara man, han vill vara kvinna. Han är en kvinna född i en mans kropp.

Vad som följer är egentligen en konventionell kärleksfilm mellan Laurence och Fred, men med den onekligen rätt rejäla twisten att den ena parten är transsexuell och genomgår ett könsbyte. Hur ska Fred ta det? Kan man vara kär bara ”i människan” oavsett vad den människan har för kön?

Xavier Dolan väjer inte för svårigheterna och resultatet blir helt naket, helt ärligt. Det är mycket sevärt, även om betyget ändå dras ner av filmens längd, den är två timmar och 40 minuter lång.