I boken ”Viktcoach för män” finns ett fullt åttaveckorsprogram med träning och recept. KA visar några av tipsen.
  Recepten i boken är baserade på GI-inriktning. Det innebär att man bör försöka undvika kolhydrater såsom pasta, potatis och ris, och i stället äta mer protein och fett. För det mesta inga problem för män, enligt Ulrika Davidsson.
  – Det här är en ganska grabbig diet. Biff och bearnaisesås är något som killar gillar. Jag upplever inte att killar är så kolhydratberoende som många tjejer är. Det är ofta kvinnor som frågar efter pasta och bröd och killar är generellt inte så sockerintresserade som tjejer är.

På frågan om mer träning eller mindre mat är det viktigaste för en viktnedgång är Ulrika Davidsson kategorisk:
  – Äta annorlunda helt klart. Det finns ingen forskning som säger nånting annat. Det lättaste om man ska gå ner i vikt är att göra om sin kost. Sen är det jättebra att man rör på sig, men det absolut viktigaste är fokus på intaget av mat. Då går man ner fort i vikt.
  Vad är det viktigaste att ta med sig för att kunna gå ner i vikt som man?
  – Man måste känna sig motiverad. Men ska man gå ner i vikt måste man också planera. Att tänka innan man går hemifrån på jobbet, som att ta med sig ett mellanmål om man ska jobba länge eller träna. Så motivation och planering är jätteviktigt, men sen är det disciplinen.
  Vad säger att man behåller vikten efter att man har avslutat ert åttaveckorsprogram?
  – Man måste gilla sättet att gå ner i vikt på. Man kan inte tänka ”efter åtta veckor ska jag gå tillbaka till min gamla livsstil”, för då går man upp i vikt igen. Går man ner i vikt och känner sig nöjd med den kosthållningen, då har man alla förutsättningar att hålla den vikten.

Att tänka på ...

• Ät alltid frukost, lunch och middag – hoppa aldrig över måltider.
• Var noga med mellanmål före och efter träning.
• För lite sömn liksom stress påverkar din viktminskning negativt.
• Alkohol innehåller såväl mycket kalorier som en hel del kolhydrater. Dessutom parkerar alkoholen fettförbränningen, så drick med måtta och mer sällan.
• Gör en plan för varje vecka.

Vinn boken!

Var med i utlottningen av Viktcoach för män. Skicka ett kort med namn och adress till:  Kommunalarbetaren, Box 168, 101 23 Stockholm Märk kortet ”Viktcoach”.
Eller sms:a till 72672. Skriv karb bok bokens titel namn adress (ett mellanslag mellan varje ord). Kostar 4 kr. Senast 26 september.