Fagforbundets strejk om pensionsavtalen vid privata sjukhem kommer av allt att döma att fortsätta. Fagforbundet, som är den norska motsvarigheten till Kommunal, har fått stort stöd från andra fackförbund som är villiga att sympatistrejka. Sist ut är Statsbanenes Verkstedarbeiderforening, som organiserar anställda som arbetar vid järnvägen.
  – Kraven om att behandlas lika med kollegerna i de kommunala sjukhemmen borde varit infriade för länge sedan. Det här är en rättfärdig strejk som har stöd från hela fackrörelsen, av flera politiska partier och av många anhöriga till boende på de privata sjukhemmen, säger Mari Sanden.

Redan när man gick ut i strejk flaggade Fagforbundet för att man är redo för att kämpa länge. På onsdag trappas strejken upp. De drygt 200 som strejkar nu kommer då att bli över 1600.