Vem är du?
  – Jag är 60-talist och jobbar som vårdare på en gruppbostad. Jag har nattjänstgöring och kombinerar det med att vara fritidspolitiker för S i Linköpings kommun. Tidigare har jag haft flera olika förtroendeuppdrag i Kommunal. Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor.

 Susanne Wallberg.Susanne Wallberg.

Var kommer ditt engagemang ifrån?
  – Det är hemifrån förstås. I min släkt finns det mycket fackligt folk. Sedan är det saker man har sett, som fattigdom och hustrumisshandel. Då vill man vara med och påverka.

Nu ska du prova på att blogga. Vad kommer du att skriva om?
  – Kanske lite om mitt jobb, hur det är att jobba natt. Gamla och nya vänner. Hur det är att vara fritidspolitiker, och om att LO-grupperna behöver uppbackning så att vi kan vara med och påverka. Jag tror att samhällsklimatet skulle bli bättre om vi också fick vara med. Vi är inte dumma i huvudet.