SVAR: Under natten minskar de vakenhormoner, som gör att vi inte förbränner lika mycket som under dagen. De flesta som arbetar natt är ju numera medvetna om det. Jag tycker det ser ut som om du utifrån detta har tänkt på att äta lite mer proteinrik mat, eftersom kolhydraterna inte förbränns i samma mängd och protein­erna är mer byggstenar för kroppen.  Därför äter du också två ägg  till smoothien. Tål du mjölk, fortsätt som du gör nu, men det funkar också att göra smoothie på yoghurt med 10 procents fetthalt. Det är bra och lite mera fett än i andra mjölkprodukter. Sallad med bacon låter också som ett utmärkt alternativ. Du kan också prova räkor, kyckling eller annat proteinrikt som du intar med någon aioli eller vanlig majonnäs. Fortsätt gärna som du gör om du håller dig mätt och pigg under ditt nattarbete!
/Bea Ahlperby