Nyheter

”Skillnad på arbetskläder och skyddskläder”

2012-08-31
35 anmälningar har kommit in till Arbetsmiljöverket från Kommunals skyddsombud runt om i landet. Kraven gäller arbetskläder i hemtjänsten. Men i lagen finns inte stöd för att kräva arbetskläder, bara skyddskläder. Och enligt Ann Georgsson, Kommunal, är lagen skriven utifrån manliga yrken.
Läs mer

Roliga resor gav pris i omvårdnad

2012-08-31
Rossy Andersen har fått utmärkelsen Årets undersköterska/vårdbiträde. Om somrarna åker hon häst och vagn med de demenssjuka på sin arbetsplats på Kullagårdens demensboende.
Läs mer

Hallå där:
Joa Bergold

2012-08-31
Hallå där Joa Bergold, utredare på LO, som just kommit hem från en konferens i Norge om privatiseringar världen över och som också är en av de två utredarna på LO som ska ta fram en nonprofitlösning för välfärden och utreda välfärden i sin helhet.
Läs mer

Hallå där:
Tobias Baudin

2012-08-31
Hallå där, Tobias Baudin, LO:s förste vice ordförande.
Läs mer

Debatt

”Vi vägrar
medverka vid
utvisningar”

2012-08-31
Sprid vårt fackliga upprop mot tvångsavvisningar av flyktingar. Uppropet är en angelägenhet för hela fackföreningsrörelsen, skriver bland andra Göran Gustavsson från Kommunal Stockholms län och engagerad i Asylrörelsen Stockholm.
Läs mer

Reportage

Skärgårdens vaktmästare

2012-08-31
En gång om året hålls det gudstjänst i det lilla skärgårdskapellet på Saltkråkeön Norröra. KA följde med kyrkvaktmästaren Anders Hagström ut på en ovanlig arbetsdag.
Läs mer

Kultur

Bröderna som gör film tillsammans

2012-08-31
Fem frågor till Jean-Pierre och Luc Dardenne, belgiska filmregissörer och bröder som var i Sverige och på Fårö under sommarens Bergmanvecka och som nu är dvd-aktuella med filmen Pojken med cykeln.
Läs mer

Filmrecensioner

Jag, Anna

2012-08-31
Brittisk thriller i regi av Barnaby Southcombe, med Charlotte Rampling och Gabriel Byrne.
Läs mer

Bill Cunningham New York

2012-08-30
Dokumentär i regi av Richard Press.
Läs mer

Flimmer

2012-08-29
Svensk komedi i regi av Patrik Eklund med bland andra Kjell Bergqvist och Allan Svensson.
Läs mer