Nyheter

Anmälan gav arbetskläder

2012-08-30
Kommunals aktion för arbetskläder i hemtjänsten gav snabbt effekt i Östersund. Nästa år får personalen arbetskläder i såväl hemtjänsten som på äldreboenden.
— Vi har jobbat med frågan och inte nått fram, och nu fick vi redskapen vi behövde, säger Britt Wikman, Kommunal Östersund.
Läs mer

Fortsatt stressigt på Mogården

2012-08-30
Ensamarbete och stress hos personalen på Mogården i Piteå fick Kommunal att slå larm. I morgon träffar huvudskyddsombudet Arbetsmiljöverket.
Läs mer

Deras kamp ger fler toaletter

2012-08-30
Nu slipper allt fler kvinnor i Indien smyga ut i kvällsmörkret för att kissa och bajsa. Och flickor i Rumänien kan gå på toa i skolan. Genom Anushas och Claudias arbete får allt fler toaletter.
Läs mer

Hot och våld

Tidsbrist ökar risken för våld

2012-08-30
Din arbetsgivare har ett stort ansvar för att du ska slippa drabbas av hot och våld på jobbet. Men också se till att du får hjälp snabbt om något ändå händer. Personalen måste se till att följa rutiner och att rapportera till chefen.
Läs mer

Så jobbar två chefer mot våld

2012-08-30
Två chefer inom omsorgen berättar hur de jobbar för att förebygga våld.
Läs mer

Liv & hälsa

Änglarna hjälpte efter stroken

2012-08-30
Det kändes som att få en fotboll i huvudet. Hon kunde inte röra sig, inte ropa på hjälp. Käthe Rasmussen Jonsson hade fått stroke, bara 44 år.
Läs mer

Så sorterar du dina sopor

2012-08-30
Är chipspåsen i plast eller metall? Måste jag slita loss plasten från mjölkpaketet? Och varför ska jag överhuvudtaget bry mig? KA har svaren på dina frågor om sopsortering.
Läs mer

Debatt

”Gigantiskt stöd
för non-profit
i välfärden”

2012-08-30
LO-kongressens beslut om non-profit eller vinststopp i välfärden speglar hela den svenska opinionen. Nu är det dags för Socialdemokraterna att våga utmana, skriver Handels förbundsekonom Stefan Carlén.
Läs mer

Bokrecension

Förbannelsen

2012-08-30
Av Ann-Marie Åsheden (Norstedts)
Läs mer

Gilla oss på Facebook

Häng med i vad som händer. Gilla ka.se på Facebook!