– Personalen här är mycket pressade efter att resurserna successivt minskat, säger Kommunals huvudskyddsombud Tomas Lindström. De har svårt att koppla av efter arbetet.  Många vågar inte sjukskriva sig eller ta ledigt av rädsla att deras arbetskamrater då ska få mer jobb.
  I morgon fredag träffar Arbetsmiljöverket Tomas Lindström efter att Kommunal larmat om ensamarbete och ökande stress för personalen på äldreboendet Mogården.

Redan i början av året fick Mogården kritik av Socialstyrelsen efter att en anställd anmält att de inte hinner med sina arbetsuppgifter ordentligt.
  Anledningen till att personalen blev färre på dagtid är att personal omfördelats till natten.
  – Eftersom Mogårdens våningar är så stora har man svårt att höra eller se varandra när man jobbar två på samma våningsplan. Det innebär i praktiken ensamarbete, säger Tomas Lindström.

Han menar också att politikerna borde titta mer på vilken typ av diagnoser som finns på varje boende och hur vårdkrävande de boende är när man fördelar resurserna.
  Tomas Lindström skulle önska högre bemanning för Mogårdens del, men tror inte det är realistiskt. Han riktar istället in sig på att reda ut hur man kan minska stressen för personalen, till exempel genom nya arbetsbeskrivningar så att de vet exakt vad de måste hinna med.