Livet i den lilla staden Backberga kretsar kring telecomföretaget Unicom. Bygdens forna stolthet är på dekis och chefen, spelad av Kjell Bergqvist, försöker vända den negativa trenden.
  Utgångsläget ser däremot mörkt ut då den ena medarbetaren är klantigare än den andra. Samtidigt utlöser en grupp elallergiker en serie händelser som riskerar såväl Unicoms som några av dess anställdas framtid.   

Backberga är en märklig värld där 2010-tal och 1970-tal blandas. Telecomföretaget arbetar med att installera moderna 4G- mobilnät, men ändå klär sig alla av någon outgrundlig anledning i beiga kavajer och pratar i bakelittelefoner. Varför det är så är svårt att förstå. Det är bara att återigen konstatera att filmarbetare måste vara den i särklass mest nostalgiska yrkesgruppen i Sverige.
  Det filmiska hantverket och skådespelarinsatserna håller genomgående hög klass. En och annan rolig scen flimrar förbi, men de flesta är så långdragna att de smälter in i den brun-beiga dekoren.