Rockmusikern Sixto Rodriguez hyllades i Detroit på 60-talet, men blev inte lika stor som Bob Dylan. Istället försvann han och det ryktades om självmord.
  Många år senare spreds hans skivor i Sydafrika, där sångaren blev en hjälte mot apartheid. Regissören bestämde sig för att ta reda på vad som hänt, och skildrar det i denna film.

Jag hade velat se mer av den intressanta personen Rodriguez och hans spännande öde, mindre av professionella fans som samstämmigt hyllar hans musik i intervjuer. Jag förstår den dramaturgiska idén med att skildra just sökandet efter sångaren, men stundtals blir det lite tråkigt.
  Filmens stora behållning är att det är en makalös livsberättelse, som dessutom är alldeles sann. Men framför allt upptäcker jag en riktigt begåvad musiker, en dold Bob Dylan om man nu ska låta honom vara norm.