Under våren infördes nya arbetskläder på Akademiska sjukhuset. Förändringen har fått läkarkåren att reagera. Kläderna sitter dåligt och är så tunna att kalsongerna syns igenom, säger läkaren Bengt von Zur-Mühlen till Upsala Nya Tidning.

Missnöjet är så stort att den lokala läkarföreningen har skickat ett protestbrev till sjukhusledningen.
  – Jag har hört talas om resåren som man får skavsår av. När jag var ute i verksamheten och jobbade en kväll så märkte jag att det var svårt att justera linningen, säger Rose-Marie Lövgren, ordförande för Kommunals landstingssektion i Uppsala, om de nya kläderna.
  Från medlemmarna har det däremot varit tyst så här långt, Rose-Marie Lövgren har inte hört några klagomål.
  Är läkarna känsligare än kommunalare i frågor som rör kläder?
  – Ja, det känns så. Det handlar lite om hierarkier och makt. Undersköterskor och sjuksköterskor har inte fått ha långärmat på jättelänge, men när läkarrockarna skulle tas bort på sjukhuset blev det en jättedebatt.
  – Våra medlemmar har större bekymmer, som överbeläggningar och tung arbetsbelastning. Sådant som tar på kroppen.