Nyheter

Uskor kan få ny gymnasieexamen

2012-08-20
Regeringen öppnar för att införa en undersköterskeexamen på gymnasienivå. Syftet är att locka fler till vården och omsorgen.
Läs mer

Facket fördömer massaker

2012-08-20
Händelsen i torsdags när 34 arbetare brutalt sköts ner av sydafrikansk polis fördöms nu i kraftiga ordalag från världsfacket ITUC.
Kommunals Anders Jonsson var på plats i Sydafrika dagarna före våldet och är nu oroad inför en stor facklig konferens i landet i höst.
Läs mer

Strejk på
gång i Norge

2012-08-20
Kommunals systerförbund i Norge, Fagforbundet, efterlyser branschneutrala pensionsavtal. Därför hotar man nu med strejk på sex privata vårdhem. Parterna ska möta medlare i morgon, tisdag.
Läs mer

Trygga jobb valfråga för V

2012-08-20
Facken bör få rätt att lägga in veto mot att ta in bemanningsföretag på arbetsplatser. Det sade Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt i sitt sommartal i helgen.
Läs mer

Kommunal sänker inte a-kasseavgift

2012-08-20
Kommunalarbetarnas a-kassa har inga planer på att sänka sina avgifter.
— Nej, vi sänkte rätt rejält förra gången. I juni bestämde vi oss därför för att ligga kvar på nuvarande nivå, säger Helena Wågberg, a-kasseföreståndare.
Läs mer

Arbetsliv

Mobbade blir
ofta deprimerade

2012-08-20
Mobbning på jobbet ökar risken för att drabbas av depression. Det visar en ny studie gjord bland kvinnor i äldreomsorgen i Danmark.
Läs mer

Gästblogg – Eva Hanson

Den bortglömda Tanten

2012-08-18

Läs mer

KA-kartan

Vad har KA skrivit om i dina hemtrakter? Kolla på vår karta!