Trafikpolisen stoppade sammanlagt 21 bussar i sina kontroller i måndags och tisdags. 20 av dessa underkändes på grund av tekniska fel, på den 21:a var felen så allvarliga att den fick körförbud och på samtliga bussar bedömdes felen så allvarliga att de fick tas ur trafik. Göteborgs-Posten rapporterar om bränsleläckage, brandsläckare som satt fast med spännband och inte gick att ta loss, nödhammare som saknades.
  – Det är verkligen ett trist resultat. Och överraskande måste jag säga. Vi har tagit upp med arbetsledningen att vi ska bli bättre på säkerhetskontroller. Och vi trodde att de hade styrt upp det, säger Gunilla Olin.

Bussen som fick körförbud fick det på grund av att ett av bakdäcken var alldeles för slitet.
  Mats Berndtzon, trafikpolis, säger till GP:
  – Göteborgs Spårvägar är det stora sorgebarnet. De flesta av bussarna med allvarliga fel tillhör GS Buss.
  Vd:n för GS Buss och Göteborgs Spårvägar åtalades i somras anklagad för att ha låtit trafikfarliga bussar köra. Rättegången har ännu inte ägt rum.