Under våren publicerade Kommunalarbetaren en serie skurhinksrapporter av Cecilia Persson, författare och personlig assistent. Texterna var en hyllning till arbetarklassens kvinnor och har fått stor uppmärksamhet.
  – Det är många som tycker att de här frågorna är viktiga. Jag får spontana brev från alla möjliga håll. Det är jätteroligt, säger Cecilia Persson.

 

 Cecilia Persson.Cecilia Persson.

Utställningen på stadsbiblioteket i Lund hålls i mars nästa år och pågår en vecka. Cecilia Persson har redan upplägget klart för sig.
  – Det kommer att ställas fram en massa skurföremål. Berättelserna kommer att vara med och mina filmade intervjuer ska visas på en stor duk. Sedan kommer biblioteket att ta fram egna tidskrifter och böcker som rör klass och kön.
  Under veckan arrangeras seminarier med inbjudna författare, bland andra Agneta Klingspor och Victor Estby. Cecilia Persson själv ska hålla i workshops där besökare får hjälp med att komma igång och skriva om sina liv. Tanken är att deras texter ska bli en del av utställningen.

Under sommaren publicerar Cecilia Persson en ny serie skurhinksrapporter, den här gången i tidningen Arbetaren. Dessutom fortsätter hon att fila på boken som hon har tänkt komma ut med lagom till vårens utställning.
  – Jag vet inte riktigt när jag ska skriva, men jag tar det när jag hinner (skratt). Man får energi också, när det händer så mycket.