Nyheter

Dubbelt så många bärplockare i år

2012-08-09
Mer än dubbelt så många thailändare har i år fått tillstånd att plocka bär i Sverige jämfört med förra året. Kommunal befarar att det inte kommer att finnas arbete för så många och att bärplockare kan få problem även i år. Samtidigt har facket sett goda effekter av de skärpta reglerna för bärföretagen.
Läs mer

Utan invandrare stannar bussen

2012-08-09
En av fyra buss- och spårvagnsförare i Sverige är född utanför Europa. Bussförare är det nionde vanligaste yrket för invandrare i Sverige.
Det framgår av Bussbranschens årliga statistik.
Läs mer

Fackledaren:
stjäl maten!

2012-08-09
Nu har den spanska statens nedskärningar gått för långt. Det tyckte borgmästaren och fackföreningsledaren Juan Manuel Sánchez Gordillo och uppmanade sina medlemmar att gå in på en stormarknad och helt enkelt ta maten. Att stjäla.
Läs mer

Uskor får sluta efter tidsfusk

2012-08-07
Alla de nio undersköterskorna i Vilhelmina som fuskat med tidrapportering blir av med jobbet.
Det trots att en del är skyldiga några hundra kronor och andra nästan tiotusen kronor.
Läs mer

1 460 kronor
på två år

2012-08-06
Heltidsanställda på folkhögskolor får löneökningar på i genomsnitt 710 kronor i år. Och 750 kronor nästa år. Det ger Kommunals avtal med Arbetsgivaralliansen för branschen utbildning och folkbildning.
Läs mer

Premiär för KA-kartan

KA-kartan

2012-08-08
I Sverige finns över 500 000 kommunalare. Kommunalarbetaren skildrar deras vardag varje vecka. Vad har vi skrivit från dina hemtrakter? Här kan du klicka dig fram till artiklar från januari 2011 och framåt.
Läs mer

Bokrecension

Stål

2012-08-08
Av Silvia Avallone (Natur & Kultur)
Läs mer