Det här behöver du:
Pajskal:

15 digestivekex
1 tsk malen kanel
75 g smält smör
Fyllning:
2 askar philadelphiaost á 200 g
1 burk kesella 250 g
2-3 msk honung
1-2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
2-3 dl sylt. På bilden körsbärssylt

 Cheesecake med körsbär.Foto: Kent Jardhammar

Gör så här:
• Krossa kexen i en matberedare. Blanda med kanel och smält smör. Tryck ut smeten i en smord pajform och låt stå i kylskåpet en halvtimme.
• Mixa philadelphiaost och kesella i en matberedare. Smaka av med honung och vanilj. Fördela fyllningen i pajskalet. Låt stå i kylskåpet minst en timme.
• Bred ut sylten på kakan och förvara i kyl till servering.

Fotnot: Receptet är hämtat från Vegetariska kokboken av Inga-Britta Sundqvist (ICA bokförlag).