Det här behöver du:
5 rödbetor
½ rödlök
½ röd chilifrukt
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 avokado
saft från 1 citron
2 dl vatten
½ msk grönsaksbuljongpulver
4 isbitar

 Rödbetsgazpacho med dekorativ sparris.Foto: Caroline Eriksson

Gör så här:
• Skala och grovriv rödbetorna. Skala och grovhacka rödlöken. Grovhacka också chili, paprika och vitlök. Lägg rödbeta, rödlök, urgröpt avokado, chili, paprika, vitlök, citronsaft, vatten och buljongpulver i en mixer. Lägg i isbitarna.
• Mixa till jämn konsistens. Ta fram 6-8 stycken mindre glas och häll upp soppan. Dekorera med gurktärningar, råstekt sparris och hyvlad parmesan.

Fotnot: Receptet är hämtat från boken Yogamat av Anna Gidgård och Cecilia Davidsson (ICA bokförlag).