Så har den blivit film till slut, Jack Kerouacs klassiker ”På drift”. Att det dröjt ända till nu är inte så konstigt, boken är svårfilmad. Filmmakarna gör ändå historien om Sal och hans strulige kompis Dean Moriarty och deras resor kors och tvärs genom USA rättvisa. Fotot är ursnyggt och skådisarna helt okej. Det är själva storyn som egentligen är lite tradig.
  Kul till en början, men en timme senare efter ännu en bilresa genom ett vintrigt USA, ännu en narkotikatripp och ännu ett samlag, tröttnar man helt enkelt. Två och en halv timmes bilåkande, knarkande och knullande, kräver sin åskådare helt klart.

Det har ju gjorts många bättre ”On the road” genom åren, men utan Kerouacs verk hade de nog inte sett ut som de gjort. Så om inte annat, av källhistoriska skäl finns det ändå anledning att se den här filmen. Själva ”Roadmoviens” urfader.