Socialdemokraternas ekonomiska seminarium i Almedalen.Foto: Liv Beckström

Sydeuropas kostnader ökar relativt produtkionskostnader i Tyskland, berättar S ekonomiska talesperson Magdalena Andersson. Tillgången på platser för att höra vad hon, Nordeas chefekonom Annika Winsth samt nationalekonomprofessor Mats Persson samt Stockholmsbörsens vd Jens Henriksson har att säga är betydligt färre än efterfrågan. Knökfullt med andra ord.
  Den senare, som även författat en kokbok för budgetsanering medverkar med recept mot Eurokrisen på S-seminariet.

Socialdemokraternas ekonomiska seminarium i Almedalen.Foto: Liv Beckström

Hur få greker betala skatt? Hur få marknadens aktörer att lita på nya regler om inte de gamla följs. S-seminariet tar in frågor från medborgarna via tekniken och funderar gör de ovan nämnda; från vänster Jens Henriksson, vd Stockholmsbörsen, Annika Winsth, chefekonom Nordea, Magdalena Andersson, ekonomisk talesperson S, Mats Persson, professor institutionen för internationell ekonomi. Lite olika åsikter, men stor enighet om att det är dags att gasa lite mer i ekonomin nu, i alla fall i Sverige och Tyskland. Och att euron skulle vara kvar och rentav omfatta fler länder än i dag verkade alla tämligen övertygade om.