Nyheter från Almedalen

Så vill V stoppa vinst i välfärden

2012-07-04
Vänsterpartiet vill förbjuda vinster i välfärden genom lagstiftning och ta bort den fria etableringsrätten.
— Vinsterna som förs ut motsvarar 20 000 arbetstillfällen — arbetstillfällen vi har betalat för med skattepengar men som vi i dag går miste om, säger partiledaren Jonas Sjöstedt.
Läs mer

40 minuter med usla arbetsvillkor

2012-07-04
Hur är det vara längst ned i arbetslivets näringskedja? KA gick in i rollen som städare med usla villkor under Almedalsveckan.
Läs mer

Liv tycker

Nymoderaterna M
har kommit ut

2012-07-03
Fredrik Reinfeldt, Moderatledare och statsminister kom, talade och fick artiga applåder. Som företrädare för det numera ”moderna” arbetarpartiet talade han som han brukar om möten med välfärdsarbetare på arbetsplatser landet runt. Och om att alla jobb behövs.
Läs mer

Ledare

Kunskap vapen
i lönekampen!

2012-07-04
Kommuner lönediskriminerar sällan kvinnor. I alla fall inte i den meningen att en kvinna och en man på en arbetsplats med likvärdiga arbetsuppgifter lönesätts efter kön. Däremot ägnar sig kommunala arbetsgivare — liksom deras privata uppdragsföretag i välfärdssektorn åt något väl så allvarligt: Ointressets princip.
Läs mer

Debatt

SD — ett parti
för de rika

2012-07-04
Sverigedemokraterna röstar med de borgerliga i 90 procent av fallen. Nu ställer partiet sig också bakom ett femte jobbskatteavdrag, skriver Jerker Nilsson.
Läs mer

Almedalsbloggen

Vad tyckte Tobias Baudin om att städa i Almedalsparken? Vilka är fullt sysselsatta med full sysselsättning? Missa inte vår Almedalsblogg!