Beundrad men satt under press: Hur ser kärnan i en nordisk välfärdsmodell ut – och hur skiljer den sig åt mellan länderna? KA:s läsare har redan fått flera artiklar i ämnet. I Almedalen diskuteras den i ett arrangemang av Nordiska rådet och Nordens välfärdscenter.

Debatt om den nordiska välfärdsmodellen i Almedalen.Foto: Liv Beckström

På scenen: Eva Cooper, Timbro, Björn Hvinden professor, Per Schlingmann, M-strateg, Annelie Nordström, ordförande Kommunal och Mikael Damberg, S-politiker. ”Valfrihet” svarar Timbros deltagare som viktigast för välfärdsmodellen, ”välfärd efter behov och arbetslinjen” svarar Annelie Nordström, ”Vi bygger ett system där alla är vinnare”, säger Mikael Damberg. Schlingmann satte inget avtryck i värmen, ursäkta. S har tagit patent på ordet, Damberg verkade inte helt förtjust i åtgärden.