Ledarskapet i äldreomsorgen är avgörande för både gamla och personal. Men i den debatt i ämnet som ordnades av akademikernas chefer försvann det som jag hade hoppats på: Hur jobbar äldreomsorgens chefer tillsammans med medarbetarna, kommunalarna på bästa sätt? Hur hanterar de gemensamt etiska dilemman, hur motiverar chefen i spartider och när drevet går?
  Men tyvärr: I den sexhövdade panel som skulle samtala om ämnet fick teknik, gnäll på medier och Socialstyrelsens krav på dokumentation större plats än verktygen och funderingarna från de tre kvinnor som hade massor med praktisk erfarenhet att dela med sig av. Och de som gör jobbet, undersköterskor, vårdbiträden och andra medarbetare närmast de gamla: Ja de nämndes inte med ett ord! Förutom att de skulle ”med på tåget”.

Om en av de statustyngda männen från Svenskt Näringsliv hade fått maka på sig hade samtalet kanske inte kantrat som det gjorde. Läs mer om vad som hände – och inte hände på twitter.com/livbeckstrom #almedalen #ledarskap