Linda Blomberg.Linda Blomberg. Foto: Catarina Berglund

Parkarbetaren Linda Blomberg rensar ogräs i en liten park ett stenkast från det myllrande folkhav som utgör politikerveckan.
  – Det är kul att jobba som vanligt och vara mitt i det även om man inte hinner ta del av det och gå på seminarier. För mig märks det eftersom det blir väldigt mycket städ och tömma papperskorgar, säger Linda Blomberg.
  I söndags kväll var hon nere och lyssnade när Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson talade och hon planerar att lyssna när Stefan Löfven premiärtalar för Socialdemokraterna på lördag.

 

 Linda Blomberg.Linda Blomberg.

Att hennes eget fackförbund Kommunal finns på plats i Almedalen tycker hon är bra:
  – Det är positivt att de är här och visar upp sig eftersom de pratar om våra villkor samtidigt som folk ser att de finns och kan ställa frågor, på samma sätt som det är bra att kommunalartidningen är här.
  Linda Blomberg säger att hon stortrivs med arbetet, hon får mycket uppskattning och hon gillar att vara utomhus.

Nackdelen är att hon bara har jobb fem månader om året. Hon har en säsongsanställning mellan april och september. Resten av året tvingas hon stämpla.
  – Det är väldigt tufft, man sjunker och sjunker. De nya a-kassereglerna slår väldigt hårt när man är säsongsanställd, de slår otroligt hårt.