Nyheter från Almedalen

Jobbpakt ny giv från Moderaterna

2012-07-03
Regeringens recept för att komma tillrätta med ungdomsarbetslösheten: en jobbpakt. Pakten ska slutas mellan regering, fack och arbetsgivare och ska ge unga rätt till yrkesintroduktion.
Läs mer

”Vi ska se till att lönerna höjs”

2012-07-03
I dag, tisdag, är det Moderaternas dag i Almedalen. KA har frågat statsminister Fredrik Reinfeldt om arbetslösheten, den svenska modellen och regeringens relation till LO.
Läs mer

Turordningsregler diskuteras redan

2012-07-03
Diskussioner pågår redan nu om ändrade turordningsregler. När LO går med att ändra dessa regler kan vi diskutera ett nytt huvudavtal.
Det säger Christer Ågren, vice vd i Svenskt Näringsliv, i en kommentar till Kommunalarbetarens nyhet om att diskussioner om ett nytt huvudavtal kan inledas i höst.
Läs mer

Så skapas en
frisk arbetsplats

2012-07-03
— Det är inte en naturlag att det ska vara elände i kommuner och landsting. Det kan fungera bra också.
Så sade professorn Eva Vingård i Almedalen när hon presenterade nya forskningsresultat om vad som kännetecknar friska offentliga arbetsplatser.
Läs mer

Kvinnorna tände gnistan i Egypten

2012-07-03
De egyptiska kvinnornas roll som familjeförsörjare gör att de är en maktfaktor politikerna inte kan ignorera. Det säger kvinnoaktivisten Marwa Sharafeldin.
Läs mer

Liv tycker

MP, ett parti för alla?

2012-07-02
Nej, någon stor retoriker är hon inte MP-språkröret Åsa Romson. Och det är inte nödvändigt att vara talekonstens mästare. Men att ta in en sidekick i form av meterolog Pär Holmgren till klimatsamtal på Almedalsscenen för att fylla tiden var inte ett helt lyckat grepp en kväll när partiledare har chansen att glöda för sin sak.
Läs mer

Övriga nyheter

LO söker upp sommarjobbare

2012-07-03
Alla Stockholms kommuner ska få besök av LO. Det är målet när kampanjen ”Facket på sommarjobbet” nu sätts i gång.
Läs mer

Almedalsbloggen

Vart tog undersköterskorna och vårdbiträdena vägen i debatten om äldreomsorgen? Och vad tycker kommunalaren som jobbar i Visbys parker om Almedalsveckan? Läs mer i vår Almedalsblogg!