Nyheter från Almedalen

Diskussioner om nytt huvudavtal

2012-07-02
LO och Svenskt Näringsliv återupptar diskussionerna kring ett nytt huvudavtal om spelreglerna på svensk arbetsmarknad. Men stridsfrågan om turordningsregler får vänta tills andra frågor är lösta.
Läs mer

Partier eniga om jämställda löner

2012-07-02
Det finns en riksdagsmajoritet för att se över Medlingsinstitutets uppdrag — syftet är att ta bort ett hinder på vägen mot jämställda löner. Det stod klart efter ett seminarium med Feministiskt Initiativ.
Läs mer

Krav på skärpt integritetsskydd

2012-07-02
Gör som Vänsterpartiet, kräv en skärpt lag om integritet i arbetslivet. Utgå från den tre år gamla utredningen om skydd mot kränkande kontroller och övervakning.
Det sa Susanne Lundberg, chef för arbetsrättenheten vid LO–TCO Rättsskydd, vid ett seminarium i Almedalen.
Läs mer

Liv tycker

Åkessons recept en förrädisk mix

2012-07-01
I år blev det SD-dagen som öppnade politikerveckan. Och partiledaren Jimmie Åkesson använde sina 45 minuter till de frågor som han hoppas ska göra Sverigedemokraterna till tredje största parti 2014: Lag och ordning, och kamp mot mångkulturen. Han slog fast:
– Jag vägrar bli integrerad i detta splittrade kalla samhälle de övriga 7 partierna skapat.
Läs mer

Övriga nyheter

Heltid ovanligare
i högerkommuner

2012-07-02
Rätt till heltid saknas i 76 procent av borgerligt styrda kommuner. Och i 64 procent av vänsterstyrda kommuner. Det visar en undersökning som Dagens Arena har gjort.
Läs mer

Almedalsbloggen

Vad tycker kulturministern om klasshatdebatten? Vad har Per Schlingmann för plan med ”det moderna arbetarpartiet”? Läs mycket mer om den politiska cirkusen i vår Almedalsblogg!