Annelie Nordström och Gudrun Schyman.Annelie Nordström och Gudryn Schyman. Foto: Liv Beckström 

Vad hände i LO-familjen? Undrade Gudrun Schyman på ett välbesökt Fi-seminarium i Almedalen. Och Kommunals Annelie Nordström berättade att kravet på 100 kronor mer till lågavlönade kvinnodominerade grupper blev för mycket för IF Metall. Med stöd av statliga Medlemsinstitutet.

De båda ledde diskussionen Lön och kön och hur dagens situation kan ändras tillsammans med en åttahövdad panel från samtliga politiska partier, utom SD, som tackat nej. En av de tio är en man. Den svenska modellen ger stöd åt de strukturer som finns, konstaterade Gudrun Schyman. Och Kommunals ordförande höll med.

Debatt om kvinnolöner hos Feministiskt initiativ.Alla partierna deltog i debatten, utom SD som tackade nej. Från vänster Anna Kinberg Batra (M), Gunvor G Ericsson (MP), Hans Backman (FP), Josefin Brink (V) som hälsar på Ylva Johansson (S), Penilla Günther (KD), Solveig Sandel (C), Stina Svensson, (FI).