Fredag och snart lite ledigt, i alla fall för mig som jobbar rak vecka, men Sverige stannar ju inte bara för att jag tar helgen, de flesta av Kommunals områden fortsätter att leva även under helgen, många verksamheter i hela LO-kollektivet fortsätter precis som om inte helgen fanns.
  Då förstår man ju vad viktiga alla vi är för att Sverige skall fungera, för det är vi verkligen.
  Sträck på ryggen, andas in stoltheten och njut av att vara de bästa på just det ni gör.

I kväll skall jag faktiskt spela en fotbollsmatch, kommer att orka max fem minuter, men vad gör det när de få minuterna ger mig en så stor glädje.
  Att få vara med i ett fotbollslag är precis som att vara med i Kommunal, man vinner tillsammans, man förlorar tillsammans, man har skoj och visar glädje tillsammans.
  Man kämpar tillsammans, man slåss för varje del av den gemensamma planen man har.
  Man sörjer tillsammans, det viktiga i allt detta är att det är tillsammans man gör sakerna och då går allt så mycket lättare, man delar på bördan och det hårda slitet, och kan sen tillsammans njuta av det man åstadkommit.

Vi behövs alla oavsett om det är inom fackföreningen, fotbollsföreningen eller i samhället i stort, vi fyller alla en viktig funktion och är alla lika mycket värda.
  I mina ögon är det så, och även i många andras ögon.

Imorgon blir det en liten tripp till Malmens flygfält i Linköping för att se på en massa flyguppvisningar och annat skoj, det är sambons företag som anordnar och cirka 17 000 anställda kommer att vara där, snacka om att det nog kan vara Sveriges största Arbetsplatsträff.
  Fint av arbetsgivaren att fixa med en sådan rolig happening.

Jag som är så flygrädd ser det som en ren njutning att bara få stå på backen och titta på alla tokigheter som kommer hända i luften ovanför mig.
  Ser mig själv lite som det gamla flygplanet ”tunnan”, vid en första anblick ganska rund och stor, men med en jäkla kraft inuti som får saker att hända.
  Skillnaden är väl att jag aldrig lärt mig flyga som min namne Karlsson på taket, men ändå är jag nog ”lagom goa glada tjocka Karlsson” för de flesta och det är jag stolt över.
  Precis som du skall vara stolt för den du är.

Ha nu en alldeles fantastisk helg oavsett om ni jobbar eller har lyxen att vara lediga som mig.
  Sluta aldrig kämpa för det ni tror på, för så länge som vi kämpar så kommer hoppet fortfarande finnas kvar om bättre villkor för oss alla.
  Tack för mig, och på återseende!

”Vinnare har en handlingsplan, förlorare bara ursäkter.”