Vips är det lilla tillitsfulla barnet en rygg, vänd mot datorn, på väg ut, eller in i sitt rum med – en flickvän eller en påse med mystiskt klirr. Eller en säck potatis under täcket. Berglins tecknar de vardagliga situationerna mellan ensamstående far och växande son under åren 2005-2012 med kärleksfull humor och självironi. Och träffsäker blick för föräldrarollens tillkortakommanden och små segrar. Bubblor & bilder som vanligt i skön förening som skapar hög igenkänning & många skratt.

Redan 1997 började Jan och Maria Berglin den här serien, som så suveränt blottlägger generationsklyftan i ett samhälle som ger ständig växtvärk, och där föräldraidealen om promenader, fisketurer, lek och julklappar möts med skepsis, men inte alltid. Känslan hos den välmenande föräldern som så ofta är maktlös, men ibland vinner på poäng, fångas på det där typiskt Berglinska sättet, som gör att man genast vill sätta upp striparna på närmaste kylskåpsdörr.