Per Holmström.Per Holmström.
Foto: Tobias Holmqvist

Vid Kommunals förbundsmöte 30–31 maj ska en ny vice ordförande väljas. Den tidigare, Tobias Baudin, valdes på lördagen till förste vice ordförande i LO.

Hans efterträdare i Kommunals ledning kan heta Per Holmström.
– Jag har blivit tillfrågad av flera och har tackat ja till att kandidera, säger han.
  Valberedningens ordförande Liza di Paolo Sandberg vill inte kommentera förslaget eller om det finns fler kandidater.
  – Valberedningen har bestämt att inte ge någon kommentar förrän vi presenterar vårt förslag vid förbundsmötet, säger hon.

Pär Holmström är i dag ombudsman vid Kommunals kanslienhet och jobbar bland annat med stadgefrågor och rättstvister som förbundet kan hamna i. Han har även arbetat med att hjälpa bärplockare som har lurats till Sverige för att arbeta under slavliknande villkor.
  Till yrket är han fastighetsreparatör. 1985 blev han ungdomsansvarig och skyddsombud. Sedan 1997 har han varit facklig på heltid, först som ombudsman hos Kommunal Stockholm och från 1999 vid förbundskontoret.

Han är 48 år, bor i Värmdö utanför Stockholm, är gift och har två vuxna barn. Det stora intresset vid sidan av facket och samhällsengagemanget är idrotten.
  – Jag har varit tränare inom fotboll och tennis. Själv har jag spelat tennis och spelar när jag hinner golf. Mitt handicap är 7, men nu hinner jag inte spela så ofta, säger Per Holmström.