Nyheter

Olika syn på
vinst i välfärden

2012-05-25
Nja. Så oklar beskrivs ofta S syn på vinst i välfärden. Vinst ska inte stoppas men pengarna ska användas rätt. Nu söker partiet svar på hur det ska gå till hos våra nordiska grannländer. Där finns andra regler, och i skolan är vinst helt förbjudet.
Läs mer

”Det är inte alldeles enkelt”

2012-05-25
Vinster i välfärden kan inte stoppas, menar S ledning. De vill i stället att kommunerna ska få säga nej till vinstdrivna företag. Men flera partidistrikt vill gå längre.
Läs mer

Svensk a-kassa minskar snabbast

2012-05-25
Inget annat land i västvärlden har monterat ner a-kassan så snabbt som Sverige, visar en rapport till Socialförsäkringsutredningen.
Men Moderaternas ledamot i utredningen, Tomas Tobé, tycker inte att det har gått för fort.
Läs mer

Dragkamp om djursjukskötare

2012-05-25
Fackförbundet Naturvetarna vill ta över en del av Kommunals medlemmar i djursjukvården — de legitimerade djursjukskötarna. Men Naturvetarna får inte förhandla lönerna, varnar Kommunal. Och arbetsgivarparten SLA har inga planer på att skriva avtal med något annat fack än Kommunal.
Läs mer

Kommunal tar strid för välfärden

2012-05-25
”Nog med privatiseringar och nedskärningar inom välfärdssektorn.” Under den parollen ordnar Kommunal Stockholm en stor manifestation på Sergels Torg på måndag.
— Det är första gången vi bestämmer oss för att tala om för politikerna att nu får det banne mig vara nog. Vi har fått ett otroligt gensvar, jag hoppas vi fyller Plattan, säger Margareta Bohman, ordförande för Stockholmsavdelningen.
Läs mer

Byggnads nöjt med nya avtalet

2012-05-25
Byggkonflikten är avbruten. Efter fem veckors strejk har Byggnads enats om ett avtal med VVS Företagen och Plåtslageriernas riksförbund, PLR.
Läs mer

Dålig koll på jobbsatsningar

2012-05-24
De flesta kommuner bedriver egen arbetsmarknadspolitik, för att få ner socialbidragskostnaderna. Men ingen vet om åtgärderna fungerar. Forskning saknas nästan helt, enligt en ny rapport.
Anmärkningsvärt, anser Kommunals ordförande Annelie Nordström.
Läs mer

Debatt

En uppgörelse för papperskorgen

2012-05-25
Som förtroendevald skäms jag över Kommunals uppgörelse om introduktionsanställningar. Det är en oanständig anställningsform, skriver sektionsordförande Lena Ezelius.
Läs mer

Kolumnen

S saknar tydliga alternativ till M

2012-05-25
På tidningen Fokus omslag fanns en sammanbiten Reinfeldt och Moderaterna var i rubriken omdöpta till ”nya krispartiet”. Det lät lovande. Men inne i tidningen handlade krisen bara om personfrågor.
Läs mer

Helgläsning

I helgen håller LO kongress och väljer ny ledning. Vi rapporterar på ka.se under både lördag och söndag.