– Jag har alltid gjort tårtor, min mamma lärde mig det hemma i Sri Lanka.
  Eftersom Sri Lanka varit en brittisk koloni finns traditionen av engelska tårtor med marsipan och dekorationer. När Rose flyttade till Sverige på 80-talet gjorde hon alltid en tårta när någon kollega på sjukhuset fyllde år eller slutade på jobbet.

Rose Bjärelid, undersköterska.Rose Bjärelid.

På 90-talet startade hon företag vid sidan av sitt arbete och började sälja tårtor. Nu har hon gått i avtalspension, och tar emot en och annan beställning till bröllop, studentfester och födelsedagar. Hon håller också kurser i att göra dekorationer.
  – Ibland tänker jag lägga av med tårtorna för att jag känner mig gammal, men sen kommer alltid någon och frågar om jag kan göra en tårta och då blir jag eld och lågor att få göra den.

ID. Rose Bjärelid

Ålder: 62 år.
Bor: I Stockholm.
Yrke: Undersköterska, skötare och mångsysslare.

Fler tårtbilder finns på Rose Bjärelids hemsida.