The cabin in the woods är en amerikansk rysare som försöker vara mer och smartare än just en amerikansk rysare. Så frågan är om man lyckas. Svaret blir ja, om än med viss tvekan.
  Grundstoryn känner vi igen: fem arketypiska rollfigurer åker ut till en stuga i skogen, snart börjar läskigare och läskigare saker hända. Sanning och konsekvens-leken leder gänget ner i källaren, som förstås är fylld av obehagliga överraskningar.

Så långt är det bara en vanlig rysare, med normal hoppa-till-i-biofåtöljen-faktor (det här torde förresten vara en av årets självklaraste 15-årsgränser).
  Det som gör The cabin in the woods till nånting mera är att de fem i stugan hela tiden är övervakade av ett mystiskt kontrollrum. Det liknar lite Truman Show och det är välgjort, intressant, humoristiskt och till slut ännu läskigare än grundhistorien där i stugan.