Nyheter

”500 är en
bra start”

2012-05-16
I Hultsfred har Kommunal kämpat för arbetskläder till omsorgen i många år. Nu blev det äntligen verklighet av politikernas löften. Personalen är glada att de får något alls, men 500 kronor täcker inte hela klädbehovet.
— Det är en bra start, det räcker i alla fall till två plagg, säger Helene Andersson-Hultgren från hemtjänsten.
Läs mer

Stor löneskillnad vid sommarjobb

2012-05-16
Hur mycket en sommarjobbande ungdomar får i lön varierar kraftigt beroende på i vilken kommun man jobbar. Det visar en sammanställning som Kommunal har gjort.
— Det är väldigt problematiskt att lönerna skiljer sig så mycket åt för samma sorts jobb, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal.
Läs mer

Filmrecension

The cabin
in the woods

2012-05-16
Amerikansk rysare i regi av Drew Goddard med bland andra Anna Hutchison, Chris Hemsworth och Sigourney Weaver.
Läs mer

Långhelgsläsning

Nu tar vi på KA långhelg, men ka.se uppdateras förstås ändå: 1. ”En thriller som känns”, skriver vår recensent om Noomi Rapaces nya film. Publiceras torsdag förmiddag. 2. Jag vet ju att jag mår så bra när jag har gjort ett pass.” Familjen Alms senaste KomiForm-rapport kan du läsa på fredag förmiddag. 3. ”En fransk version av Vita huset”, skriver vår recensent om bioaktuella Ministern. Om det är bra eller dåligt kan du läsa på lördag förmiddag. 4. ”Ett vackert leende, tandlöst, möter mig och en hand som varit med länge sträcker sig mot mig.” Nina d’Aubigné från omvårdnadsteamet i Lindome skriver om en dag på jobbet. Publiceras söndag förmiddag.