Nyheter

Nya visstidsregler hjälper inte alla

2012-05-14
När avtalet är klart finns få förändringar för visstidare. Den största är att den som har olika typer av tillfälliga jobb ska få fast arbete snabbare. Men hur många som blir hjälpta av det är oklart.
Läs mer

Reportage

”Kören blev som en extra familj”

2012-05-14
Vardagen har varit slitsam för sångerskan och socionomen Valentina Öberg. Under flera år har hon varit tidningsbud på natten och timvikarie inom hemtjänsten på dag­en. Men medverkan i SVT-serien Den sjungande trappuppgången gav henne ny kraft.
— Kören betydde jättemycket. Jag fick ett sammanhang och kände mig behövd.
Läs mer

Debatt

Bostadspolitiken viktig för facket

2012-05-14
Den fackliga kampen kan inte längre bara handla om arbetsförhållanden och lön. Bostadspolitiken måste upp på dagordningen, skriver kocken, pappan, arbetsplatsombudet och hyresgästen Peter Stenfors.
Läs mer

Kultur

Så blir du operaproffs

2012-05-12
På scenen sjunger de fram dialogen. Handlingen påminner närmast om en Harlequinroman. Finkultur står stämplat i pannan på besökarna. Följ med när KA försöker tränga in i mysteriet opera.
Läs mer

”Det ultimata konstverket”

2012-05-12
Hallå där Malin Wahlstedt, miljöjournalist, men också författare till boken ”Vitsen med opera” (Malins mästerverk).
Läs mer

Kåseri

Missbruket som berör mig minst

2012-05-13
Jag låg sjuk en helg, hade drabbats av något som när jag var yngre hette mag­influensa, men som på senare år bytt namn till något som låter så äckligt att jag mår illa bara jag tänker på det, vinterkräksjuka.
Läs mer

Bokrecension

S-koden

2012-05-14
Av Carl Hamilton (Norstedts)
Läs mer

Tävla och vinn!

Vinn en dvd-film!

2012-05-14
Vi lottar ut fem exemplar av Roman Polanskis film Carnage på dvd. Allt du behöver göra för att vara med är att svara på tre tävlingsfrågor.
Läs mer

Byt bostad

Vill du byta bostad med någon på semestern? Annonsera gratis på vår sajt!