Eva Alm:

”Yogi-andningen fick mig att slappna av”

Hej Bea, hoppas allt är bra med dig.
  Denna vecka har varit så där, men jag kör på så gott det går. I början av veckan hade vi en utbildningsdag på jobbet och då ingick en timmes teori om kost och träning. Efter det hade vi en timmes prova-på-pass, då vi testade core och träning med stor boll. Jag tyckte om båda aktiviteterna,  så dem ska jag göra igen. Jag kikade också på ett pass med piloxing, lite som ett mellanting mellan pilates och boxning. Annorlunda! Det vill jag också prova på vid tillfälle.
  Träningsmässigt har det varit lite upp och ned. Jag körde lite intervallträning och kände då av smalbenen, så jag har bara promenerat resten av veckan. Det har gått bra. Jag har även kört lite styrka. Jag är rädd jag ska få ont och då tar jag hellre mina promenader.
  Sen fortsätter jag med maten. Den fungerar OK,  men smörgåsen är ett elände … Den är ju så god! Jag kikade på programmet för vecka åtta och då jublade jag eftersom jag då får äta knäckebrödsmacka. Det kommer bli höjdpunkten på dagen. Jag ska försöka ta knäckebrödet i stället för det mjuka brödet till förmiddagsfikat på jobbet.

 Eva Alm.Eva Alm.

Jag fick ju lite att reflektera över. Hur andas jag, med magen eller bröstkorgen? Finns det tillfällen då jag upplever att jag inte har kontroll över andningen?
  Jag andas med magen när jag är avslappnad. Är jag spänd kan det bli så att jag andas med bröst/lungor. Jag ska tänka mer på andningen framöver!
  Hur upplever jag att kroppen känns när jag utför yogi-andningen? Hur upplever jag kroppen efter att jag gjort övningen?
  Jag har prövat på yogi-andning och där har jag lite mer att träna på. Det är inte lätt att koppla bort tankar och funderingar. Men det var skönt i alla fall. Jag blev lugn inombords och kroppen  avslappnad.
  Nu tar jag nya tag och går in på vecka åtta.
  Ha det så gott!

Kram från Eva

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Vi behöver alla kunna stanna upp ibland”

Hej Eva! Sju veckor har redan gått av det som kan antas vara som en ny start för dig. Jag blir glad över att du vågat utmana dig själv att gå på olika aktiviteter och att du också hittat något du vill gå på igen. Det är också ett steg i din utveckling att du vågar springa lite intervaller. Där har du ändå utmanat dig själv en gång och det är starkt. Att du får känningar i olika delar av kroppen kan dels bero på att det är ovant och att kroppen ska anpassa sig och dels på att du inte är riktigt färdig för att springa. Kroppen är inte i tillräcklig balans.
Under vecka åtta kan du alltså lägga till en brödskiva. Lägg märke till hur det fungerar med magen då. 
  Att ta vara på sig själv genom att stanna upp och andas är ett sätt att rikta all uppmärksamhet inåt. Det skapar kontakt med sinnena och leder ofta till goda tillstånd. Du beskriver det som att du blev lugn inombords och avslappnad. Jag tror det är väldigt viktigt, om inte helt avgörande, att vi stannar upp regelbundet för att kunna fungera som individer. Så hitta sättet i det långsamma, som passar för dig. Det är en färskvara, precis som att träna konditionen.
  Stort lycka till med vecka åtta, som handlar om hur du kommunicerar med dig själv.
  Och så är det ju dags för besök igen!

Kram, Bea

 Fredrika Alm.Fredrika Alm.

Fredrika Alm:

”Nu är det slut med socker för min del!”

Den här veckan har gått jättefort. Jag har cyklat och varit ute och promenerat lite. I lördags var jag med min jobbarkompis på gymmet och hon visade saker som jag ska fortsätta med, så jag når mitt mål att få lite mer muskler. Jag provade också på några olika övningar och fick väldigt mycket träningsvärk efteråt. Det höll i sig i två dagar, men då vet jag ju att jag faktiskt tränade!
  Jag har så himla svårt att stå emot sötsuget på jobbet. Jag vill kunna bara gå förbi godishyllorna, men det är så himla svårt. Nu har jag gett mig den på att jag SKA klara det. Inget mera socker för min del. Jag ska säga det varje gång jag är på väg att ta något.

Hälsningar Fredrika

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Bra att du skaffat dig ett mantra”

Hej Fredrika och heja dig! Att skaffa sig ett mantra för att ändra ett beteende är ett smart sätt att medvetet påminna sig att ”nu gör jag inte det jag brukar göra”. Det är bara att plocka fram det om har bestämt dig innerst inne.  Jag hejar på dig!
  Träningsvärk är ett sätt för kroppen att visa att den håller på att repareras och bli starkare. Kroppen bryts ner vid all träning och byggs sedan upp i vilan. Så vila, när du har träningsvärk. Sedan kan du träna igen. Det kan ju vara spännande att upptäcka delar av kroppen som du kanske inte har känt så mycket av tidigare. Forsätt med fokus på ditt mål, så är du snart där, tror jag.
  ”Det finns många vägar och den enda väg du kan gå är din egen”
  Jag ser fram emot att ses i morgon!!

Kram Bea

 Fanny Alm.Fanny Alm.

Fanny Alm:

”Jag måste prioritera skolan”

Hej Bea! Ja, det blev ju ett liv på mamma och Fredrika när jag berättade att jag skulle ha nationella prov under den dagen du besöker oss … Men jag har varit mycket borta från skolan och har jättemycket att ta igen.
  Det är andra saker också. Det har hänt en del den senaste månaden och jag mår inte så bra psykiskt på grund av det. Så tyvärr hoppar jag av detta och kommer inte till Stockholm med mamma och Fredrika.
  Ha det bra!

Kram från Fanny

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Jag tror du gör rätt i det”

Hej Fanny! Ibland när saker hamnar på hög kan det bli svårt att sortera upp var man ska börja för att få någon ordning.  Men hälsan är viktigast och att du inte skapar mer stress i ditt liv än nödvändigt.
  Jag tycker du gör helt rätt i att prioritera skolan nu, att du är närvarande där och inte har för mycket omkring dig. Det viktigaste är att ta det viktigaste först och du måste nu prioritera med dina föräldrar. Jag finns kvar om du vill prata om eller undrar över något.
  Men att hålla fast vid motionen kan hjälpa dig att skapa energi i din vardag. Vi vill gärna höra ifrån dig om några veckor för att få veta hur du har det då och vi önskar dig all lycka till!
  Jag vill också rekommendera dig att gå in på den här adressen:
  http://www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM

Varma kramar
Bea