Hur känns det idag?
  – Det är jätteroligt! Jag har kämpat för det här. Mina pensionärer fick tårar i ögonen när de fick höra. Men jag vågar inte vara helt lugn. Försäkringskassan kan fortfarande överklaga till Kammarrätten, även om min jurist från LO/TCO Rättsskydd inte tror att de gör det. 

 Helena Haataja.Helela Haataja.
Foto: Anders Lindh

KA har tidigare skrivit om hur du skadade ryggen 2006 när du jobbade som personlig assistent och tappade en man mitt i ett lyft. Du har redan gått igenom två rättegångar mot försäkringskassan och fick fel i kammarrätten. Hur kommer det sig att du fick upp fallet i förvaltningsrätten igen?
  – Jag blev sämre och gjorde en ny magnetröntgen. Min läkare sa ”du ska inte ge upp Helena.” Det gjorde att jag fick kraft att försöka igen med den nya läkarundersökningen. Jag vet ju att jag var frisk innan olyckan. Det kändes viktigt att få rätt.  
Vad innebär det att få rätt?
  – Jag får inte hälsan tillbaks men jag får högre ersättning eftersom jag får den lön jag hade innan olyckan. Dessutom får jag ersättning retroaktivt. Det kommer att göra att min ekonomi och pension inte drabbas.