Eva Alm:

”Det händer saker med kroppen”

Hej Bea! Halva tiden har gått av KomiForm! Sen blir det att ta tag i detta själv. Men det ska gå bra. Jag känner mig fortfarande lika taggad som när vi startade och det är så positivt att jag nu känner att det händer saker med kroppen. Jag har blivit smalare i ansiktet och dubbelhakan mindre. Kanske kroppen också. Jag kommer aldrig att bli en soffpotatis igen. Jag har ju gjort en del förändringar av vanorna och det är värt varenda gram, som försvinner från kroppen. Jag mår ju så mycket bättre.
  Vilka tankar har jag om motion efter dessa sex veckor och i vilket tillstånd behöver jag vara för att finna glädje i rörelse?  Jo, motion är bra för både kropp och själ, tycker jag. Man rensar huvudet från tankar och funderingar när man promenerar. På nåt vis känns det nu som ett måste att röra på sig och jag tror det går lättare om man är glad och motiverad. Men även om jag är deppig eller trött brukar jag ändå gå. Jag mår ju så mycket bättre efter ett träningspass. Kroppen får sen bestämma när den ska vila. Men under en vilodag kryper det i mig …

 Eva Alm.Eva Alm.

Hur medveten är jag om min teknik när jag tränar? Det där tycker jag är svårt, men jag försöker vara avslappnad när jag promenerar. Jag kan ibland spänna armar och händer för att få lite muskelträning där när jag är ute på mina promenader. När jag gör styrkeövningarna tycker jag det  är svårt att göra dem själv och att det är bättre när jag har någon med mig som ser om jag gör rätt eller fel och som  kan rätta mig.
  Hur upplever jag dagarna efter ett lite tuffare träningspass? Jo, då gruvar jag mig för dagarna som kommer. Jag brukar kunna få rejäl träningsvärk en och två dagar efter jag kört lite tuffare. Det kan kännas stelt och ömt, men det är bara bra. Då vet jag att musklerna fått jobba.
  Ha det gott!

Kram från Eva

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Det såg jag efter
bara fyra veckor”

Hej, bästa Eva! Vad härligt att läsa att din motivation fortfarande är på topp. Jag tror, att när vi väl bestämt oss för något finns inga hinder. Bara massor av lösningar och olika vinklar att tackla det som kommer i vår väg från.  Att du dessutom reflekterar över att du inte vill vara i det tillståndet du varit i innan är också en styrka, som är bra att ta med sig.
  Redan efter fyra veckor såg jag att du förändrats i både storlek och lyster i huden. Jag är så glad över att du också själv kan se det med egna ögon.
  Det viktigaste när du tränar är inte att hela tiden vara medveten om allt. Fortsätt uppmärksamma det som fungerar och behåll det. Uppmärksammar du något du inte tycker om och vill förändra, så gör du det.  Precis som du skriver kan trötthet vara ett hinder som hindrar en att komma ut och röra på sig. Då gäller det att hitta motivationen i det du vill uppnå, som pigghet och att övervinna trötthetskänslan en kort stund och ge sig ut.
  Hoppas det går bättre med styrkövningarna nu och att bålstabiliteten ökar.
  Om det kryper mycket i kroppen dagarna du vilar, se då till att göra långsamma rörelser extra länge. De hjälper dig att varva ner och ta till vara återhämtningen effektivt.
  Tiden, den bara rusar iväg. Nu är det fokus på andning och balans mellan det som sker utanför dig och det som sker inne i din kropp. Veckans tema är alltså andningsövningar och extra fokus på långsamheten.
  ”Det är först när vi stoppar upp, som vi är på väg”
  – Truls Fleiner

Kramar från Bea

 Fredrika Alm.Fredrika Alm.

Fredrika Alm:

”Nu äter jag massor med ägg”

Hej! Jag har hittat en frukost som passar ganska bra. Jag kokar ägg på kvällen och äter sen två ägg, en frukt och lite vatten till frukost. Sen beger jag mig till jobbet.
  Denna vecka har jag inte haft mycket tid eftersom jag varit tvungen jobba extra på grund av påsken. Folk är som galna. Kollar man i deras vagnar är det godis, godis och lite mer godis. Jag har ätit lite godis, men hälften spottade jag ut igen eftersom det var äckligt. Jag har ätit en massa ägg i stället, i alla möjliga former. Omelettt, äggröra med bacon, kokta, ägghalvor med majonnäs och räkor. Det har blivit en av mina favoriträtter.
  Jag har inte prioriterat träningen så jättebra, men har sett till att sova ordentligt på nätterna. Jag har också slagit eget rekord genom att cykla till och från jobbet. Jag försöker variera fart och motstånd och brukar känna efter vilka muskler jag använder. Det är lite kul att jag kommer på mig själv med att sitta och tänka: ”Nu tränar jag låren, vaderna och kondisen.”

Hälsningar från Fredrika

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Helt OK, för ägg är bra mat”

Hej Fredrika! Här rusar veckorna iväg och det är med stor glädje jag läser din rapport.
  Så otroligt starkt av dig att fortsätta cykla till jobbet och hålla fast vid din intention och så bra, att den fungerar och fortfarande är rätt för dig.
  Ägg är bra mat med fullvärdigt protein, så det är bara att testa alla sorters äggrätter. Jag har också en favorit med ägg, räkor och majonnäs.
 När vi plockar bort socker från kosten och äter lite av eller inga mjöl- och mjölkprodukter, vänjer sig smaklökarna vid väldigt lite sött. När vi sedan äter något med mycket rent socker i, som godis eller vanlig mjölkchoklad, kan det smaka som rent socker. Det är ett tecken på att vi faktiskt kan vänja oss vid ganska höga halter socker utan att vi reflekterar över det. Nu har du vant dig av med det och det är bara att gratulera eftersom det inte är något vi behöver.
  Så bra, att du prioriterar sömnen. Det är också viktigt att du under perioder med mycket att göra prioriterar en stunds stillhet och långsamma rörelser i någon form. Denna vecka är det lite mer fokus på ditt inre med en ny andningsövning för att lära känna kroppen på ett annat sätt.
  ”Det är först när vi stoppar upp som vi är på väg”
  – Truls Fleiner

Kramar från Bea