Eva Alm:

”Nu har jag fått ordning på magen”

Hejsan Bea! Ja, då har en vecka till gått med en vådlig fart. Jag tuffar på som vanligt och tycker veckan varit bra. Men tiden går ju för fort. Jag har prövat dina övningar som vi tränade på mattan när du var här och det går hyfsat även om armhävningarna  inte är lätta. Men jag gör så gott jag kan. Kan säga att jag hade en skön träningsvärk i armar, skulderblad och mage efter vårt lilla träningspass. Men det är bra, för då vet man att musklerna fått jobba och gjort nytta.
  När jag tar mina promenader tycker jag det känns som om jag rensar huvudet från en massa tankar och funderingar. Det är kanon, tycker jag, och jag får massor av energi både fysiskt och psykiskt. Förr kunde jag lägga mig och vila middag och nu har jag ork hela dagen. Men jag kan dyka i säng vid 20-tiden vissa kvällar. Det tror jag är bra för både kropp och knopp. Då är jag riktigt trött. Jag går ju i och för sig upp tidigare nu, när jag har dagpass.

 Eva Alm.Eva Alm.

Sen hade vi lite att reflektera över. Går jag på toa varje dag? Det är klart att jag gör. Förr kunde jag vara mycket hård i magen, men nu är det mycket bättre. Det blev visst en del skitsnack, det här …
Hur upplever jag att magen mår? Den känns bra. Innan jag började med KomiForm åt jag inte frukost eller mellanmål och tycker att jag i stället smååt hela tiden. Jag kunde vakna på natten av att jag var hungrig. Nu känner jag ingenting. Jag tror jag fått ordning på magen tack vare att kosten är bättre.
  Vad har jag lärt mig om min kropp och min matsmältning så här långt? Jo, om magen och kroppen regelbundet får energi och näring mår den bra. Jag brukar jämföra kroppen med en bil. Man måste tanka mat/bensin annars blir det motorstopp.
  Ha det så gott!

Eva Alm:

Bea Ahlperby”Jag märker skillnad på dig!”

Hej Eva! Tusen tack för att du tog emot mig och för dagen vi hade tillsammans. Det är alltid spännande att komma hem och få uppleva medlemmarnas vardag och hur en stor livsstilsförändring påverkar på alla plan. Jag har full förståelse för att du fick träningsvärk och nu är det dags att öka träningen lite. Att du efter lite styrkepass kan känna en viss träningsvärk är för att kroppen ska bli starkare. Det du känner ger dig en upplevelse av vilken kroppsdel du ska ta i med, när du tränar.
  Vad roligt att läsa att du blir piggare och piggare. Eftersom jag redan sett en stor skillnad både när det gäller din storlek och lystern  i huden är jag övertygad om att veckorna som är kvar kommer gå smidigt och snabbt.
  Just keep on going!
Till påsken kan du fortfarande äta ett påskbord med mycket ägg, fisk och skaldjur. Bra mat som mättar och ger bra proteiner. Om det passar gör ni i ordning ett litet påskägg med mörk 70-procentig choklad, cashewnötter och pistagenötter.
  Här kommer ett recept från Anna Hallén på en efterrätt som kan passa att göra någon dag.

Chokladmousse med hackad choklad och hallon

4 portioner

3 ägg
200 g hallon
1 msk honung
150 g mörk choklad (minst 70%)
4 msk vispgrädde
50 g mörk choklad, hackad
100 g hallon

Separera äggulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda äggulorna med hallon och honung i en separat bunke.
Hacka och smält chokladen i vattenbad.
Häll den smälta chokladen i hallonsmeten och vänd sedan in äggvitorna med hjälp av slickepott. Blanda till sist i grädden.
Varva chokladsmeten med hackad choklad i glas eller skålar
Låt stå kallt i minst två timmar. Servera med vispgrädde och hallon.

Glad påsk och kram, från

Bea

 Fredrika Alm.Fredrika Alm.

Fredrika Alm:

”Nu ska jag våga mig till gymmet!”

Jag har inte konsumerat ”riktiga” mjölkprodukter sen vi var i Stockholm. Bara lite grädde, men det har inte varit några mängder. Jag använder bara laktosfritt nu och har även slutat äta mjukt bröd hemma. På jobbet tar jag dock en macka till frukost. Jag ska utesluta den också och äta frukt i stället. Det är fri tillgång på båda delarna, så från och med nu ska jag försöka ta en frukt i stället!
  Jag älskar att laga mat. Ingen klagar på att det är äckligt eller säger hur jag ska göra, så livet som ung tjej i lägenhet passar mig alldeles utmärkt. Det som inte är lika bra är att ingen tvingar ut mig för att träna. Ibland tar det emot och då hade det varit bra om någon bara sa: ”Kom igen, du klarar det.” Men, men,  den dagen kommer när jag säger det till mig själv och faktiskt tar tag i det. Det är nog inte långt kvar till den dagen.
  Två dagars cyklande till och från jobb, två kvällars dans, lite utfallssteg och så vidare.  En kollega på jobbet har börjat peppa mig att gå med till gymmet. Jag kan ju inte säga att jag gärna vill in där, men vi har bestämt att jag ska följa med henne och att hon ska hjälpa mig. Jag är lite fjantig som tror att alla ska tycka jag är så svag. Jag har inte så mycket styrka i min kropp.

Hälsningar Fredrika

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Strunta i myterna kring gym”

Hej Fredrika! Om din mage mår bra av en smörgås tänker jag att du klarar det bra. Och ibland kan det vara spännande att inte ersätta smörgåsen med fibrer från exempelvis frukt. Men fett och protein kan behöva tillsättas, så variera med exempelvis keso om du tål mjölkprodukterna, eller ägg eller mandlar/nötter till frukten.
  Vad roligt att du älskar att laga mat! Då är det bara att prova dig fram med råvaror du tycker om och så rena produkter som möjligt. Experimentera med recept. Till slut kommer du säkert att kunna hitta på något från eget huvud.
  Vad spännande det ska bli att höra mer om hur det går i gymmet. ”Du kan ju aldrig veta hur det är förrän du har provat”, brukar jag säga. Så prova och ge det några gånger för att se om det är något du tycker är kul eller passar dig. Det finns så mycket myter kring det här med gym och en sådan är att alla tittar på alla. Men det tror inte jag. Jag tror att de flesta är så självupptagna att ingen har tid eller uppmärksamhet nog att studera någon annan till punkt och pricka. Om alla bryr sig om sig själva borde ju ingen titta på mig, tänker jag. Det underlättar och då känns det bättre i mig.
  Lycka till, så hörs vi snart igen.

Kram från Bea

Bea AhlperbyBeas kommentar till Fanny:

”Ta hand om dig på bästa sätt”

Hej tjejen! Hörde av din mamma att du inte mår toppen och eventuellt inte kan äta fast föda på någon vecka. Det är bra om du berättar lite om det, så att jag vet om du behöver tips för att få i dig tillräckligt med näring. Ta hand om dig på bästa sätt!
  Hoppas du har det gott i livet och att veckorna flyter på. Nu är det dags för påskvecka. Vid regelbunden träning och med fokus på en regelbunden kost är det inga konstigheter att mysa till det lite inför festliga helger. Om det passar dig, så gör i ordning ett litet påskägg med mörk choklad och lite blandade nötter från ”påskharen”. Du kan också prova receptet på chokladmousse med hallon, som jag gett till din mamma. Det är min kollega Anna Hallén som komponerat det och jag kan varmt rekommendera hennes kokböcker. Just chokladmoussen kan fungera som en god efterrätt till påskhelgen.

Kram från Bea