Nyheter

Besvikelse över det nya avtalet

2012-04-30
De hade hoppats på större löneökningar, och den slopade individgarantin oroar. Flera av de kommunalare som KA har pratat med är missnöjda med det nya avtalet.
Läs mer

”Nöjda under
rådande omständigheter”

2012-04-29
Det nya avtalet med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, innebär löneökningar med i genomsnitt 650 kronor. Men ingen garanteras löneökning och den på förhand så viktiga jämställdhetspotten saknas helt.
Läs mer

Här talar de
på första maj

2012-04-30
I morgon, tisdag, firas arbetarrörelsens högtidsdag första maj runt om i landet. Kommunals ordförande Annelie Nordström talar i Helsingborg.
Läs mer

Liv tycker

Hård fajt för varje krona

2012-04-29
Bättre avtal för de lägst avlönade. En bortre gräns för visstidsanställningar på tre år. Högre procent än industriförbunden, men något sämre krontalspåslag än Handels, och ingen jämställdhetspott eller individgaranti: Kommunals ettåriga avtal för 355 000 anställda visar att fajten för varje krona är hård och att de lokala löneförhandlarna blir allt viktigare.
Läs mer

Skurhinksrapport

Vänskap, kärlek och solidaritet

2012-04-30
Ett samhälle där ingen trampas på och där vi bryr oss om den som far illa. Det är vad första maj handlar om, skriver Cecilia Persson i en ny skurhinksrapport.
Läs mer

Kultur

Hon vill hedra
alla städerskor

2012-04-28
— Vad är en städerska för dig?
Med skurhinken och filmkameran i högsta hugg stoppar Cecilia Persson männi­skor på Lunds gator. Hon går i författaren och städaren Maja Ekelöfs fotspår, och vill hedra alla kvinnor som städar och jobbar i vården.
Läs mer

Reportage

Hästarna gör Tina trygg som ledare

2012-04-29
Kommunal måste agera för att minska svartjobben
inom hästbranschen. Det anser Tina Dahlström, som är ordförande i nya avdelningen Vänerväst och en hängiven ryttare. Samvaron med hästarna stärker också henne som facklig ledare, hon måste vara trygg och tydlig.
Läs mer

Blogg

Skämtsamheter

2012-04-28
Det är högt i tak på jobbet. Jag kan framföra kritik utan att någon går i taket. Jag upplever inte att där finns någon särskild prestige som gör att överordnade inte vill lyssna på de med ”lägre” kunskap eller utbildning. Det gör att det är ett öppet klimat där också skämtsamheterna frodas …
Läs mer