Nyheter

SKL:s bud ”en utgångspunkt”

2012-04-26
Tidigast i morgon, fredag den 27 april, kan eventuellt ett nytt avtal mellan Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) bli klart, bedömer Kommunal.
— Det blir inte i klart i kväll i alla fall, säger pressekreterare Dan Lundqvist Dahlin.
Läs mer

Kommunals avtal sämst vid visstid

2012-04-26
Kommunals avtal har de sämsta villkoren för visstidsanställda. Det visar KA:s jämförelse av de fyra största kvinno- respektive mansdominerade LO-förbundens avtal.
Läs mer

Kommunerna vill ha statliga pengar

2012-04-26
Kommuner och landsting måste få höjda statsbidrag för att klara sig de närmsta åren. Det menar Sveriges Kommuner och landsting (SKL). Det går på tvärs med regeringens budget, där statsbidragen beräknas bli oförändrade. Men det tror inte SKL att finansminister Anders Borg kommer hålla, särskilt inte när valet närmar sig.
Läs mer

Hallå där:
Pepe Herrera

2012-04-26
Hallå där Pepe Herrera, fritidsledare på Solna ungdomscafé som är en av 75 fritidsledare som gått en kurs i HBT-kunskap. HBT står för homo- bi- och transpersoner.
Läs mer

LO-ordförande får 3,5 arbetarlöner

2012-04-25
Den nya LO-ordföranden ska få samma lön som 3,5 industriarbetare.
Läs mer

Liv & hälsa

Malins liv styrs av tvångssyndrom

2012-04-26
Hon var rädd att döda flickan. Gång på gång kontrollerade hon att allt stod rätt till. Ändå måste hon be flickans föräldrar att kolla en gång till.
Till slut var Malin Ovesson tvungen att sluta som personlig assistent. Strax därpå fick hon diagnosen tvångssyndrom.
Läs mer

Så vanligt är tvångssyndrom

2012-04-26
Frågor och svar om tvångssyndrom.
Läs mer

Debatt

Kommunalkortet inte en skuldfälla

2012-04-26
Kreditdelen i det nya medlemskortet är helt frivillig, skriver Kommunals förbundskassör Anders Bergström i en debattreplik.
Läs mer

Blogg

Efter separationen

2012-04-26
Efter nästan tio år kom den, dagen då separationen står för dörren. Vi hade varit ett par länge. Efter drygt två år fick vi vår dotter. Och nästan åtta år senare var det dags att gå skilda vägar.
Läs mer