Nyheter

Avtalsbud till Kommunal i dag

2012-04-25
Inom ett halvt dygn kommer Kommunal få ett avtalsbud från Sveriges Kommuner och Landsting att ta ställning till. Det säger Kommunals pressekreterare Dan Lundqvist Dahlin.
— I morgon kommer vår avtalsdelegation att få ta ställning till budet, säger han.
Läs mer

Lång väg till jämställda löner

2012-04-25
Succé, säger LO. Ineffektivt, säger Konjunkturinstitutet.
Jämställdhetspotterna står i fokus i avtalsrörelsen. Men åsikterna går isär om de kan utjämna lönegapet mellan män och kvinnor. Och om det lyckas tar det ändå minst 30 år.
Läs mer

Ingen samsyn om jämställhetspotter

2012-04-25
Så här ser några olika organisationer och myndigheter på jämställdhetspotterna.
Läs mer

S kräver bättre ambulansvård

2012-04-25
Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting kräver att den borgerliga majoriteten kommer med åtgärder om hur arbetsmiljön och patientsäkerheten ska förbättras i ambulanssjukvården.
— Vi går på knäna, säger Jörgen Blomqvist, arbetsplatsombud på Falck Ambulans.
Läs mer

”Obegripligt att
hon är borta”

2012-04-24
Kommunals tidigare ordförande Lillemor Arvidsson har avlidit.
Läs mer

Ledare

”Märket” gör att lönegapet växer

2012-04-25
Sällan har det stormats så om jämställdhetspotterna som i årets avtalsrörelse. Arbetsgivarna inom Svenskt Näringsliv hotar: Att utjämna mellan kvinnligt och manligt dominerade yrken kommer att leda till att vi får det ”som i Grekland”.
Läs mer

På jobbet

Tårta till chefen som inte snålar

2012-04-25
— Jag har skrivit ett brev till Kommunalarbetaren, att de skulle komma hit med tårta och skriva om vår arbetsplats, säger plötsligt uskan Ann-Sofie Gustavsson vid lunchen på demensboendet Hiernegården.
Läs mer

”Cheferna vet att vi har bäst koll”

2012-04-24
På Havsutterns trygghetsboende sköter undersköterskorna sig själva, och de gör det bra. Boendet har Malmös nöjdaste pensionärer och personal som trivs med sina jobb.
— Här kan vi erbjuda något mer än bara vård. Man ser hur människor lyfter när de kommer hit, säger undersköterskan Jeanette Söderlund.
Läs mer

Gästblogg

När döden
hälsar på

2012-04-25
I mitt yrke kommer jag ofrånkomligen i kontakt med döden av och till. Den kan komma långsamt, eller fort. Ibland oväntat. Ibland som en befriare, andra gånger mer motsträvigt. Men den kommer.
Läs mer

Plus och minus med jobbet

2012-04-24
Inom mitt gebit är det mycket elände. Det skrivs i tidningarna om undermåligt skötta boenden, om människor som far illa och om stressad personal. Jag läser att den kommunala hemtjänsten i Umeå går på knäna. Och jag tycker att jag har det rätt bra.
Läs mer