Nyheter

Lockout på flygbussarna

2012-04-20
Konflikten om avtalet för personliga assistenter trappas upp.
Som ett svar på Kommunals varsel om sympatistrejk på flygbussarna har Bussarbetsgivarna beslutat att varsla om lockout på ytterligare 10 bussföretag från och med den 2 maj klockan 15.00.
Läs mer

Kommunal utlöste historisk konflikt

2012-04-20
För första gången någonsin utbryter konflikt på området personlig assistans. Sent i natt sade Kommunal nej till ett slutbud som innehöll löneökningar med 685 kronor, vilket motsvarar 3,5 procent.
Läs mer

Nej till medlarbud för personlig assistans

2012-04-20
Kommunal säger nej till medlarnas bud och därmed träder den sedan tidigare varslade nyanställningsblockaden i kraft på flera privata vårdföretag. Motparten Vårdföretagarna kallar Kommunals agerande för ”oansvarigt”.
Läs mer

Kommunal intar Sergels torg

2012-04-20
Den här helgen går Sergels torg i Stockholm i rött och vitt. Det är Kommunals sektion 26 Gullmarsplan som har slagit upp sitt tält.
Läs mer

Arbetsliv

Chefer vet lite om psykisk ohälsa

2012-04-20
Chefer underskattar risken för ett anställda ska drabbas av psykisk ohälsa. Många vet inte heller vad de ska göra om det händer.
— Trots att psykisk ohälsa är så vanligt gör arbetsgivare och chefer alldeles för lite för att förebygga den på arbetsplatserna, säger Rickard Bracken, projektledare för kampanjen Hjärnkkoll, som gjort undersökningen.
Läs mer

Filmrecension

Dirch

2012-04-20
Danskt drama i regi av Martin Zandvliet, med bland andra Nikolaj Lie Kaas och Lars Ranthe.
Läs mer

Helgläsning på ka.se

– Jämställdheten ökar på den svenska arbetsmarknaden – men inte för alla. Läs mer om vilka som är vinnare och förlorare på lördag förmiddag.<BR>– ”Osannolika historier, underbar humor, karg ödslighet och ett bultande berättarhjärta.” Vilken bok handlar det om? Det kan du läsa på söndag förmiddag.