Promenad.Foto: www.fotoakuten.se

Hälsoföretaget Previas undersökning omfattar 53 000 personer som har intervjuats och gjort tester på motionscykel. 31 procent av dem hade dålig kondition vid testtillfället. Bland män under 35 år var andelen med dålig kondition 39 procent.
  – Dålig kondition sliter på kroppen och ökar risken för att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar. En halvtimmes rask promenad om dagen räcker för att orka med både arbetet och en aktiv fritid, säger Urban Svensson, företagsläkare och medicinskt ledningsansvarig hos Previa, i ett pressmeddelande.

En insats för att fler ska få bättre flås kan vara träning på arbetstid.
  – Som arbetsgivare bör man uppmuntra och underlätta för de anställda att motionera regelbundet. En piggare personal med god kondition leder till bättre arbetsinsatser, färre sjukskrivningar och en mer framgångsrik verksamhet, säger Urban Svensson.