”Nu kan du uppgradera ditt medlemskort till Kommunalkortet Mastercard – helt utan årsavgift”. Jag skulle vilja påstå att det är ett erbjudande som kan bli väldigt dyrt för många medlemmar.
  Att privata banker och kreditföretag bedriver aggressiv marknadsföring
förvånar mig inte – det är ju deras affärsidé att få människor att låna så mycket pengar som möjligt. Men att vår egen fackförening Kommunal samarbetar med en av världens mäktigaste banker för att locka in ännu fler i skuldfällan, förvånar mig verkligen.

Kommunal lockar bland annat med att det ingår en reseförsäkring i kortet om man är på resande fot och att man kan köpa en ny diskmaskin om den gamla gått sönder.
  Så visar man ett räkneexempel på att det bara blir 59 kronor i ränta om man betalar inom tre månader. Men det berättas inte lika högt om att det är en rörlig kreditränta på ca 16 procent (augusti 2011), att varje uttag på en bankomat kostar minst 35 kronor eller 5 procent av uttaget eller att man kan få kredit på upp till 60 000 kronor …

I dag är ca 500 000 svenskar svårt skuldsatta, många mår väldigt dåligt på grund av att de hamnat hos kronofogden. Och de som kämpar med ekonomin, men ännu inte hamnat hos Kronofogden, hur lätt är det inte att ansöka om en kredit via vårt ”förmånliga” medlemskort för att kanske ge sina barn något de längtat efter länge? Kanske en semesterresa till Thailand? Kanske en smartphone? Eller en moped? ”Alla andra får ju det …”
  Fy, vad besviken jag är på Kommunal som har sjunkit så lågt. Hur tänker ni egentligen?